Artiklar

Hendingar, historiar og inspirasjon

Heilt naturleg

Det er berre eitt år sidan Margit Dale gav ut kokeboka Heimelaga – Oppskrifter og kvardagsglede frå Margits kjøkken. Boka vart ein stor suksess og snart er Margit klar med oppfølgjaren. Naturleg – Enkle matoppskrifter og jordnære gleder kjem til bokhandlaren i midten av mars, og me har tala med Margit for å få vite meir.

LES MER

Hev baksten med Bakemjølk

BETALT SAMARBEID MED RØROSMEIRIET:Å bake er eit av mine faste gjeremål på kjøkkenet, og eg bakar fleire gonger i veka. Det er ikkje noko som er betre enn fersk bakst og det tek ikkje lang tid. Dessutan likar eg å teste ut ulike mjølslag, hevemetodar, baketeknikar og steikegrader. Eg nyttar få men gode råvarer når eg bakar. No har Rørosmeieriet, favorittmeieriet mitt, lansert ei ny økologisk Bakemjølk og eg har testa ho.

LES MER

Grøn haustmiddag

BETALT SAMARBEID MED RØROSMEIERIET: Hausten har kome med vind og regn, og dei varmaste og vakraste fargane naturen kan by på. Eg elskar hausten og om veret ikkje er altfor gale vil eg helst vere ute. Sist laurdag hadde eg gjester på middagsbesøk og det var heldigvis både opphald og mildt i veret. Eit perfekt høve til årets siste utemåltid. Og det var den nye økologiske Middagsosten frå Rørosmeieriet som sto på menyen.

LES MER

Råvarer ein kan lite på

BETALT SAMARBEID MED RØROSMEIERIET: Å lage mat er noko av det eg likar best. Og det er ikkje berre det å lage rettar til spesielle høve eg set pris på. Det er faktisk den daglege matlaginga eg set høgast. Maten skal være enkel og smakfull, og sjølv om det meste er lov i mitt kjøkken så har eg eitt prinsipp eg aldri vik ifrå; gode råvarer. Eg nyttar helst råvarer og produkt som er så naturlege som mogleg. Difor står dei økologiske produkta frå Rørosmeieriet høgt i kurs. Dei er mindre tilarbeid og smakane i grunnråvara kjem meir til sin rett. No har dei gode folka frå det lisle handverksmeieriet lansert økologisk Lett Crème Fraîche og i dag skal eg teste han for fyrste gang. Eg gler meg!

LES MER

Den gode olja

ANNONSE: Dei siste åra har eg vorte meir og meir fokusert på å nytte norske råvarer og matvarer. Men det er ikkje til å kome vekk frå at det er ein del produkt frå det store utland som hev vorte godt integrert i min smaksverden. Nokon av dei kan eg rett og slett ikkje sjå føre meg eit liv utan. Heilt på toppen av den lista tronar olivenolje i suveren majestet. No har dei to driftige søstrene Susanne og Iselin i familieverksemda Lauritz i Ålesund, utvikla eit spanande produkt som foreinar den smakfulle olja frå olivenlundane med den sunne omega-3 olja frå havet.

LES MER

Ein vinterdags blåbærdraum

Rørosmeieriet, det lisle økologiske handtverksmeieriet på Røros, er ei verksemd som har utvida mitt matunivers. Før eg vart kjend med produkta deira var meieriprodukta i butikken «berre» mjølk, smør, rjome eller yoghurt –  om produsenten nå heitte det eine eller det andre. Slik er det ikkje lenger.

LES MER

«Ta deg ein tur i skogen, på fjellet eller ut på sjøen saman med familie eller gode vener. Jakt, plukk, sank, fisk og ta det med heim. Lag god mat frå botnen av, og gled deg over maten saman med hyggjelege folk. Skap smakar og augneblinkar som du alltid vil minnast. La maten få ein verdi i livet ditt – eg er sikker på at du ikkje vil angre!»

Mitt nye kjøkken

ANNONSE – Eg falt for kjøkkenmodellen Falketind, men alle løysingane overlot eg til Anja og dei andre kjøkkenekspertane på Strai Kjøkken.

LES MER

Noko som varer

ANNONSE – Det er mykje her på garden som er gamalt. Me har bygningar frå 1600-talet, og møblar og bruksgjenstandar som er fleire hundre år gamle. Alt har vorte teke vare på og fungerer fint den dag i dag.

LES MER