Denne siden inneholder informasjon som er knyttet til betalte samarbeid med produsenter og leverandører. 

I «Bærekraftig forvandling på 4 uker» pussa eg opp og innreda ei leilegheit i eit gamalt hus i Posebyen i Kristiansand. På fire veker og på på berekraftig vis bygga eg draume-leilegheita mi, saman med ei kreativ interiørdesignar, dyktige handverkarar og gode samarbeidspartnarar. Så langt det var mogleg restaurerte, gjenbruka og forskjønna me, i staden for å bytte ut med nytt. Det nye me tilførte hadde høg kvalitet og lang levetid.  På denne sida kan du lese om prosjektet, få råd og tips, og finne informasjonen om løysingar og produkt som vert nytta. 

Reportasje i Bonytt

Interiørmagasinet Bonytt hadde en stor reportasje om prosjektet i mai nummeret. Se de flotte bildene fra leiligheten og les om mer om hvordan man har tenkt bærekraft i planlegging og gjennomføring av oppussingen. 

Les mer

Les mer om prosjektet

Den store leiligheten i det gamle huset i Posebyen i Kristiansand, har blitt endret på og pusset opp en rekke ganger gjennom årene. Mye er bra, men noe er slitt, utdatert eller upraktisk. Det er ikke en eneste rett vinkel i leiligheten og gulvene er skjeve, men den har mye sjel.

Siste filmer

Start video
Start video

Siste blogginnlegg

Berekraft og likevekt

Etter nokre dagar i Valle i Setesdal er eg tilbake i Posebyen att. Heime på garden låg det djup snø på jordene, mens her nede langs kysten er det barmark og vår i lufta. Det er kontrastfylt, men eg trivst godt båe plassar. I heile januar nytta eg alt eg hadde av fritid til å pusse opp i den gamle leilegheiten. Det var ein stor jobb som vart unnagjort på kort tid.

Les meir

Bærekraftig forvandling # 9

No har me flytta inn i leilegheiten. Alt er rektig nok ikkje heilt ferdig, men det som står att er ting me kan løyse mens me bur der. Når ein flyttar inn i ei leilegheit er det mykja som skal på plass av møblar og utstyr, og ein oppdagar fort kva ein manglar. På kjøkkenet er det relativt dårleg stelt med gryter, dekketøy

Les meir

Bærekraftig forvandling # 8

Betalt samarbeid I «Bærekraftig forvandling på 4 uker» har me satt som mål å gjennomføre oppussing og innreiing av ein gamal leilegheit på mest mogleg berekraftig vis. Det er mange som spør meg kva det eigentleg betyr og korleis det skil seg frå «vanleg» oppussing og innreiing. Det skal forsøke å gje eit svar på. Ei av dei største utfordringane for miljøet er

Les meir

Bærekraftig forvandling # 7

Dei siste vekene har gått så fort at eg går i surr i dagane. Det har vore intense veker og til tider har eg følt på eit høgt stressnivå. No nærmar det seg innflytting, men det vert full fres med oppussing i endå nokre dagar. Dei store jobbane går mot slutten, men det er mange småting som står att. Verda beste flislegger heiter

Les meir

Stilren øko-design fra Finnland

Stilren nordisk design, et lettstelt og holdbart materiale, og svært lav miljøbelastning gjør Woodio til en verdenssensasjon. Som de første i verden lager det finske øko-design selskapet Woodio toaletter, vasker og badekar av heltre kompositt.

Siesta - design som varer

Siesta-stolen så dagens lys i 1965. Stolen spilte en viktig rolle i den norske møbelindustriens vekst og internasjonale suksess på midten av 1900-tallet. Den fikk en rekke internasjonale designpriser, og i dag er stolen en internasjonalt anerkjent klassiker og et norsk designikon.

Når me talar om berekraftig forvandling, så inneber det at me tenkjar annleis om korleis oppussinga skal løysast. Så lite som mogleg skal rivast ned og bytast ut med nytt. Golv, veggar og tak skal så langt det er mogleg bestå, og sparklast, pussast og målast for å få det uttrykket me ønskjer. Slitne og øydelagde dørar og vindauge skal settast i stand, og interiør som veggfaste benkar og skåp skal få nytt liv.

Med den usynlige forskjellen i fokus

Daniele Myrhaug er arkitekt og Belinda Bjerke er interiørdesigner. Sammen med tre ansatte utgjør de Alma Eik. I Bærekraftig forvandling på 4 uker har den kreative duoen fra det Kristiansands baserte firmaet kontroll på både ombygging og interiør.

Dyktige håndverkere

I Bærekraftig forvandling på 4 uker har vi med oss en gjeng med trivelige, kreative og svært dyktige håndverkere.

Kvalitetsleverandører

I Bærekraftig forvandling på 4 uker har vi valgt å samarbeide med solide kvalitetsleverandører med bærekraftige ambisjoner

Filmer fra Bærekraftig forvandling på 4 uker

Start video
Start video
Start video
Start video
Start video
Start video
Start video
Start video

Gode samarbeidspartnere:

Presentert av: