Havrekake med marengs og sjokolade

Denne kaka er enkel å lage, og heilt fantastisk god! Kaka kan lagast glutenfri ved å nytte glutenfrie havregryn.

Vurdering

4
(389)

Du trenger:

  • 250 g lettkokte havregryn
  • 120 g sukker
  • 1 ss kakaopulver
  • 4 eggeplommer
  • 2 ss honning
  • 100 g sjokolade 
  • 175 g smør
Marengs:
  • 4 eggehviter
  • 150 g sukker
Topping:
  • 100 g nøtter eller mandler

Slik gjør du:

Smelt smøret. Rør smøret sammen med havregryn, sukker og kakaopulver. Bland inn eggeplommer og honning. Grovhakk sjokoladen og vend den inn mot slutten. 

Bruk en rund kakeform. Kle bunnen med bakepapir og smør kantene. Trykk havremassen ned i bunnen. Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. 

Pisk eggehvitene til marengs. Tilsett litt og litt sukker, mens du pisker. Det tar 10-12 minutter. 

Ha marengsen på kaken. Grovhakk nøttene og strø over. Stek videre på 150 grader i ca. 30 minutter. 

«Smakfull havrekake»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4 / 5. Antall stemmer: 389

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​