Polarbrød

Vurdering

3.7
(20)

Du trenger

  • 50 g smør
  • 4 dl melk
  • 2 dl vann
  • 250 g fint sammalt hvetemel
  • 100 g fint sammalt rug
  • 1 ts salt
  • 450 g siktet hvetemel
  • 1/2 pose tørrgjær

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele. Hell melken oppi kjelen med smøret og lunk det til ca. 35 grader. Bland melkeblandingen, vann og tørrgjær i en bakebolle, og ha i det tørre. Kjør deigen smidig med kjøkkenmaskin med eltekrok. Det tar ca. 5 minutter.

La deigen heve under et klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Del så deigen i 12-16 emner. Klem deigemnene flate og runde, og ca 1/2 cm tykke. Ha de på en stekeplate med bakepapir og prikk brødene med en gaffel eller lignende. Etterhev i ca. 20 minutter under et klede.

 Stek på 220 grader i 6-9 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

«Nydelige polarbrød!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 3.7 / 5. Antall stemmer: 20

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​