Du trenger:
- 8 rypebryst
- 2 ss smør
- 1 sjalott løk
- 250 g jordskokker
- 1 ss smør
- 2 ss tyttebær
- 3 dl fløte
- 1 dl portvin
- 1 dl kraft
- 3 ss balsamicoeddik
Slik gjør du:
Krydre brystene på hver side med salt og pepper. Ha 2 ss smør i panna og stek på høy varme i ca. 2 minutter på hver side. La de hvile.
Bruk samme panne. Der er det masse god smak fra du har stekt rypebrystene. Skrell jordskokkene og del de i små terninger. Finhakk sjalottløken. Fres dette i smør i 3 minutter. Ha på portvin, kraft og fløte og kok til det tykner: Smak til med salt, pepper og balsamico eddik.
Skjær rypebrystet i tynne skiver. Legg litt av sausen på tallerken, og server med poteter og rypebryst. Dryss litt hele tyttebær på toppen.