Sitronkake

Dette er ei frisk og god sitronkake som er veldig enkel å lage.

Vurdering

4.3
(52)

Du trenger:

  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • skal fra en sitron
  • 1 dl melk
  • saft fra en sitron
Glasur:
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 ts vann
  • 100 g melis

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Rør eggene godt inn i smøret. Sikt inn litt mel, og bland mel og væske vekselvis inn i røra.
 
Finriv det ytterste gule på sitronskallet, og bland det i røren.
 
Ha deigen i en godt smurt form. Kle gjerne formen med bakepapir. Bruk to former på ca. 1 liter eller en rund form på 24-26 cm.
 
Stek på 170 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken på rist. Rør sammen glasuren og ha den på når kaken er avkjølt.
«Enkel og frisk kake!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 52

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​