Vaniljeiskrem med fiken- og aprikossaus

Betalt samarbeid med Hennig-Olsen is: Iskrem er godt heile året. Prøv denne juledesserten med vaniljeiskrem og fiken- og aprikossaus.

Vurdering

4.1
(23)

Betalt samarbeid med Hennig-Olsen is

Du trenger:

  • 1 boks vaniljeis
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 10 tørka aprikoser
  • 8 tørka fiken 
  • 1 vaniljestang
  • 1 stjerneanis
  • 1 nellik spiker
  • 1 kanelstang
  • 1/2 lime
  • 1/2 ts potetmel
  • 12 mandler 

Slik gjør du:

Kok opp sukkerlake. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og krydderne i sukkerlaken. La det koke noen minutter.

Del aprikoser og fiken i grove biter og ha de i sukkerlaken. La det koke i  5-10 minutter. Rør potetmelet ut i 2 ss kaldt vann og tilsett det i sausen for å tykne den. Gi sausen et kjapt oppkok.

Ha i saften fra en halv lime. Ta ut kanelstangen, nellikspikeren og stjerneanisen.

Sausen blir best dersom den står i kjøleskapet over natten.

Ta ut vaniljeis av frysen og la den stå i romtemperatur i ca. 20 minutter til den er myk.

Grovhakk mandlene. Ha iskrem i desserttallerken, hell over fiken- og aprikossaus og dryss over hakkede mandler. Serveres umiddelbart! 

«Iskrem med julens smaker!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 23

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​