Vurdering

3.9
(10)

Grovbrød

Hjemmebakt brød smaker bedre og er sunnere enn det du får kjøpt i butikken. Dette er min beste oppskrift på grovbrød. Prøv den!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 950 g hvetemel
  • 250 g sammalt spelt (grovmalt)
  • 5 dl melk
  • 3 dl vann
  • 40 g smelta smør
  • 20 g salt
  • 1 pk fersk gjær
  • egg til pensling

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Smelt smøret i en gryte. Ha i melka og vannet. Kok opp til ca. 38 grader. Smuldre i gjær og rør rundt til den er oppløst.

Bland alt det tørree og ha det i melkeblandingen. Kna deigen i ca. 5 min. La den heve ca. 1 time, eller til dobbel størrelse.

Form til to runde brød og etterhev ca. 30 minutter.

Skjær et kryss på toppen av brødet før det stekes. Stek på 220 grader i 20 minutter. Skru så varmen ned til 200 grader, stek brødet videre i ca. 25 minutter.

«Min beste oppskrift på grovbrød!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.9 / 5. Antall stemmer: 10

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter