Vurdering

4.4
(20)

Kokt svineknoke med gul ertestuing og lauksaus

Du treng:

  • 1 salta og røykt svineknoke
  • vatn til det dekker svineknoken
Ertestuing:
  • 350 g tørka gule erter
  • 4,5 dl vatn
  • 1 lita potet
  • 1 liten lauk
  • 40 g smør
Lauksaus: 
  • 30 g smør
  • 25 g mjøl
  • 4 dl kraft
  • 40 g lauk
  • 1 ss eddik 7 % klar
  • 1 ss sukker
  • salt og pepar etter smak

 

Slik gjør du:

Legg ertene i bløyt over natta.

Kok opp svineknoken. Tøm ut vatnet og ha i nytt vatn. Kok opp på nytt, og lat det koke i minst 2 timar.

Lag ertestuing. Skyl ertene som har lege i bløyt over natta. Finhakk lauken og skrell poteta. Kok ertene i ein kjele med vatn saman med lauken og poteta. Kok i 1 –1 1/2 time. Når det er kokt ferdig, har du i smøret, og mosar det til ei stuing. Smak til med salt og pepar.

Lag lauksausen. Finhakk lauken. Smelt smøret i ei gryte, og pisk inn mjøl. Spe med litt og litt kraft frå vatnet som svineknoken har kokt i, mens du rører til ein klumpfri saus. Ha i hakka lauk, sukker og eddik. Kok i fem minutt og smak til med salt og pepar.

Skjer kjøtet frå svineknoken. Ha kjøt, ertestuing og lauksaus på tallerkenen og server med kokte poteter.

«Smakfull  klassikar!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 20

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter