Vurdering

4.1
(40)

Grytestekt reinsdyr med løk

Ei nydelig gryte med balanserte smaker. Kjøttet blir mørt og saftig Ei nydelig gryte med balanserte smaker. Kjøttet blir mørt og saftig

[one-third-first]

Du trenger:

  • 1,3 kg reinsdyrstek uten bein
  • 2 ss olje
  • 4 hvitløkfedd
  • 100 g bacon
  • 3 dl rødvin
  • 1 selleristilk
  • 4 rødløk
  • 1 gulrot
  • 4 dl kraft
  • 150 g tomatpure
  • 2 laurbærblad
  • salt og pepper etter smak

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Skjær 3 cm dype snitt i steika og dytt inn hvitløksbiter og bacon.

Varm oljen i en gryte og brun steika godt på alle sider. Ha på litt salt og pepper. Tøm i vin la det trekke 5 minutter.

Del rødløkene i to og skjær de i tynne ringer. Skjær gulrot og selleristang i tynne skiver.

Ha grønnsaker, kraft, tomatpure, laurbærblad , salt og pepper i gryta. Legg lokket på gryta og la det trekke i 3 -4 timer.

Ta så opp steken. Den er nå veldig mør. Del den opp, ha kjøttet på et serveringsfat og hell over sausen.

Server med potetmos.

«Herlig gryte med balanserte smaker!»

[/two-thirds]

 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 40

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter