[one-third-first]
Du trenger:
- 700 g lam uten ben, helst lår eller bog
- 2 ss hvetemel
- 2 ss smør til steking
- 1 løk
- 3 gulrøtter
- 200 g sellerirot
- 3 hvitløkfedd
- 1 ts tørka timian
- 2 ss persille
- 2 dl hvitvin
- 2 dl kjøttkraft eller vann
- salt og pepper etter smak
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Vask og skrell grønnsakene, og kutt de i biter.
Skjær kjøttet i terninger. Vend kjøttet i hvetemel og brun det i en panne.
Ha i grønnsakene og stek til de blir gylne. Tilsett finhakket hvitløk, persille og timian, og ha over vin og kraft. Legg alt i en ildfast form.
Stek i stekeovn på 190 grader i 2,5 timer. Server med potetmos
«Mør og god lammegryte!»
[/two-thirds]