Vurdering

4.5
(10)

Fjellam i hvitvin

Norsk lam er en fantastisk råvare. Prøv denne smaksrike lammegryta med rotgrønnsaker og hvitvin.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 700 g lam uten ben, helst lår eller bog
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør til steking
  • 1 løk
  • 3 gulrøtter
  • 200 g sellerirot
  • 3 hvitløkfedd
  • 1 ts tørka timian
  • 2 ss persille
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kjøttkraft eller vann
  • salt og pepper etter smak

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Vask og skrell grønnsakene, og kutt de i biter.

Skjær kjøttet i terninger. Vend kjøttet i hvetemel og brun det i en panne.

Ha i grønnsakene og stek til de blir gylne. Tilsett finhakket hvitløk, persille og timian, og ha over vin og kraft. Legg alt i en ildfast form.

Stek i stekeovn på 190 grader i 2,5 timer. Server med potetmos

«Mør og god lammegryte!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 10

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter