[one-third-first]
Du trenger:
- 100 g digestivekjeks
- 40 g smør
- 1 klype kanel
Fyll:
- 200 g kremost
- 2 ss melis
- 100 seterrømme
- 1 ss sitronsaft
- 1 vaniljestang eller sukker
- 1 egg
Tilbehør/pynt:
- 100 g jordbær
- 1 ts honning
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts melis
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Knus kjeksene, og ha dem sammen med romtemperert smør og en klype kanel, i en blender. Kjør det til en masse.
Fordel massen i 4 porsjonsformer og stek dem i 10 minutter på 180 grader.
Pisk sammen kremost, melis, vaniljefrø og melis. Når det har blitt en jevn masse pisker du inn seterrømme og egget.
Når bunnen er ferdig stekt tar du formene ut av ovnen og skrur ned til 140 grader.
Hell ostemassen oppå kjeksbunnen i porsjonsformene og stek videre på 140 grader i 20 minutter.
Ta ut formene og sett til avkjøling. Ostekakene skal stå i kjøleskapet natten over.
Skjær jordbær i små biter. Ha over sitron og honning og bland det med bærene.
Ha bærene på rett før servering og dryss over litt melis.
«Nydelig ostekake med friske jordbær!»
[/two-thirds]