Vurdering

5
(1)

Ostekake i porsjonsskåler

Ostekake er supergodt sammen med friske jordbær. Her er en variant i porsjonsformer som passer godt hvis du skal ha gjester eller ikke ønsker å lage en hel kake. Ostekake er supergodt sammen med friske jordbær. Her er en variant i porsjonsformer som passer godt hvis du skal ha gjester eller ikke ønsker å lage en hel kake.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 100 g digestivekjeks
  • 40 g smør
  • 1 klype kanel

Fyll:

  • 200 g kremost
  • 2 ss melis
  • 100 seterrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 vaniljestang eller sukker
  • 1 egg

Tilbehør/pynt:

  • 100 g jordbær
  • 1 ts honning
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts melis

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Knus kjeksene, og ha dem sammen med romtemperert smør og en klype kanel, i en blender. Kjør det til en masse.

Fordel massen i 4 porsjonsformer og stek dem i 10 minutter på 180 grader.

Pisk sammen kremost, melis, vaniljefrø og melis. Når det har blitt en jevn masse pisker du inn seterrømme og egget.

Når bunnen er ferdig stekt tar du formene ut av ovnen og skrur ned til 140 grader.

Hell ostemassen oppå kjeksbunnen i porsjonsformene og stek videre på 140 grader i 20 minutter.

Ta ut formene og sett til avkjøling. Ostekakene skal stå i kjøleskapet natten over.

Skjær jordbær i små biter. Ha over sitron og honning og bland det med bærene.

Ha bærene på rett før servering og dryss over litt melis.

«Nydelig ostekake med friske jordbær!»

[/two-thirds]

 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter