Du trenger:
- 6 eggehviter
- 300 g sukker
- 6 plater gelatin
- 1 dl kokende vann
- 100 g mørk sjokolade
- 3 ss plantemargarin
- kokos og bær til pynt
Slik gjør du:
Pisk eggehviter og sukker helt stiv til marengsmasse.
Legg gelatinplaten i kaldt vann til den er bløt. Kok så opp 1 dl vann og rør ut gelatinen i denne så den blir helt oppløst.
Hell en tynn stråle i marengsmassen, mens du pisker dette godt inn. Ta fram det kakefatet du skal ha kaken på og sett en kakeformring på fatet på 24 cm.
Hell massen i ringen og stryk den jevnt utover. La den stå kjølig i ca 5 timer.
Smelt sjokoladen på svak varme sammen med plantemargarinen og hell sjokoladen over kaken. Ta en slikkepott og stryk sjokoladen over kaken så den blir jevn.
Dryss så over noen spiseskjeer kokos. Skjær rundt formen med en skarp kniv og løsne den forsiktig før servering. Pynt gjerne med friske bær
«Passer perfekt til 17. mai eller barnebursdag!»
