Vurdering

4.5
(34)

Lamington kake

Da jeg var yngre studerte jeg ett år i Australia. Der fikk jeg smake Lamington kake for første gang og den ble ganske raskt en favoritt. Kaka har lange tradisjoner i Australia og skal visstnok være oppkalt etter Lord Lamington som var guvernør i Oueensland fra 1896 til 1901.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • 200 g mel
  • 450 g melis
  • 50 g smør
  • 2 dl melk
  • 60 g kakaopulver
  • 100 g kokosmasse
  • 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
  • 8 ss jordbær syltetøy

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt inn mel og rør det godt inn med en slikkepott.

Kle en form på 20 x 30 cm med bakepapir. Ha røren i formen og stek kakebunnen på 180 grader i 15 – 20 minutter.

Mens kakebunnen steker lager du glasuren. Smelt 50 g smør i en gryte, rør inn kakaopulver, melk, melis og vaniljeessens. Rør dette til en klumpfri glasur.

Ha kokosmassen i en annen bolle.

Når kakebunnen er ferdig stekt tar du den ut av formen og avkjøler den på en rist. Når kakebunnen er passelig avkjølt tar du en kniv og deler den i to like lag. Smør syltetøy på den ene delen og legg den andre delen tilbake på plass.

Skjer kakebunnen så alle sidene blir jevne og del den opp i passelige stykker. Bruk en gaffel og dypp ett og ett stykk i glasuren. Vend stykkene godt rundt i glasuren, så de blir helt dekket.

Ta ett og ett stykke med en gaffel og rull de i kokosmassen. Det skal være godt med kokosmasse på kakestykkene. Legg kakestykkene på et fat, vent til glasuren stivner. Så er den klar for servering

«Herlig tradisjonskake fra Australia!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 34

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter