Vurdering

4.3
(19)

Kalv kokt i melk

Du trenger:

  • 1 kg kalvestek av okse, elg eller reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 70 g smør
  • 1 1/2 l h-melk
  • 3 dl fløte
  • 1 ss raspet pepperrot
  • kokte poteter og grønnsaker etter smak

Slik gjør du:

Gni kalvesteken godt inn med salt og pepper. Brun smøret i en kjele/gryte og brun steken godt på alle sider.

Hell over 1 1/2 liter melk og la dette koke med lokk på svak varme i ca 1 1/2 time. Når kjøttet har kokt ferdig tas det opp og holdes varmt.

Sil melken kjøttet har kokt i og ha det i en annen gryte. Hell i fløten og kok til sausen tykner. Jevn sausen med maizena dersom du ønsker en tykkere saus.

Skjær kjøttet i tynne skiver og kok i sausen ca. 5 minutter. Rasp pepperrot og ha i sausen rett før servering.

Server steken med grønnsaker og poteter.

«Kjøttet blir mørt og smakfullt!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 19

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter