Du trenger:
- 1 kg kalvestek av okse, elg eller reinsdyr
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 70 g smør
- 1 1/2 l h-melk
- 3 dl fløte
- 1 ss raspet pepperrot
- kokte poteter og grønnsaker etter smak
Slik gjør du:
Gni kalvesteken godt inn med salt og pepper. Brun smøret i en kjele/gryte og brun steken godt på alle sider.
Hell over 1 1/2 liter melk og la dette koke med lokk på svak varme i ca 1 1/2 time. Når kjøttet har kokt ferdig tas det opp og holdes varmt.
Sil melken kjøttet har kokt i og ha det i en annen gryte. Hell i fløten og kok til sausen tykner. Jevn sausen med maizena dersom du ønsker en tykkere saus.
Skjær kjøttet i tynne skiver og kok i sausen ca. 5 minutter. Rasp pepperrot og ha i sausen rett før servering.
Server steken med grønnsaker og poteter.
«Kjøttet blir mørt og smakfullt!»
