Vurdering

4.2
(156)

Julekake

Julekake er godt - og denne er ekstra saftig og god. Oppskriften har jeg funnet i gomes håndskrevne oppskriftsbok.

[one-third-first]

Du trenger:

  • 150 g smør
  • 1 liter helmelk
  • 50 g gjær
  • 350 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 egg
  • 1 1/2 kg hvetemel
  • 300 g rosiner
  • 1 egg til pensling

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Smelt smøret og ha i melken.

Rør gjæren i den lunkne blandingen. Ha i sammenvispede egg. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank, smidig og slippe bollen. Ha godt med mel på bordet når du skal kna slik att den ikke kleber.

Hev deigen under plast til dobbel størrelse.

Legg deigen på bordet og del den i fire. Fordel rosinene på de fire emnene og elt dem til store runde boller. Dersom du skjærer en ring rundt kanten på julekaka, så sprekker den ikke så lett.

Hev på brett i ca. 40 minutter til. Pisk sammen egget og pensle kakene rett før du setter de i ovnen. Stek på 180 grader i 40 minutter.

«Verdens beste julekake!»
Foto: Anders Martinsen

[/two-thirds]

 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 156

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter