[one-third-first]
Du trenger:
- 800 g saltet og røykt lammerygg
- 200 g gulrøtter
- 200 g kålrot
- 70 g tørka erter
- 30 g byggryn
- 800 g poteter
Saus:
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- 4-5 dl kraft
- 2 løk
- 3 ts sukker
- 3 ts eddik
- 1/2 ts salt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Legg erter og byggyn i bløt over natten.
Ha så mye vann i gryta at det dekker kjøttet og kok det i 1 time. Ha så i erter og byggryn og kok videre i 1 time.
Sett potetene på kok i en egen gryte.
Skjær halvparten av grønnsakene i små biter og den andre halvparten i store biter, og ha de i suppa. La grønnsakene koke med i ca 1/2 time.
Ta kjøttet og de store grønnsakene opp av gryta med en hullsleiv. Anrett dette på en tallerken med kokte poteter og løksaus. Suppa serveres ved siden av i en suppetallerken.
Saus:
Smelt smør i en gryte, ha i mel og la det surre i 1 minutt. Tilsett litt kraft om gangen fra suppa som er i kok, mens du rører godt.
Grovhakk løken, ha den i sausen og kok i 5 minutter. Smak til med sukker eddik og salt.
«Knallgod søndagsmiddag!»
[/two-thirds]