Vurdering

4.3
(25)

Kurv

Kurv er en tradisjonsrik rett. Det er nok likevel en del som rynker på nesen av denne retten som er laget av innmat og blod. Akkurat det tror jeg ville endret seg dersom de hadde gitt den en sjanse og smakt den. Jeg synes det smaker supergodt. Denne oppskriften har jeg fått av Solveig Ose fra Bygland. Innmat fra 1 lam gir 2-3 liter kurv.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 hjerte
  • 2 lunger
  • 1 lever
  • 2 nyrer
  • 0,5 kg fett
  • 1 l blod
  • 15 g salt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Vann ut hjerte, lunger lever og nyrer i to dager. Skift vann morgen og kveld.

Kok lungene i 10 minutter, og skjær vekk de grove gangene.

Resten av innmaten brukes rått. Skjær vekk de grove hinnene på leveren og nyrene og de grove gangene inne i nyrene.

Mal all innmaten og fettet i en kjøkkenkvern. Ha den kvernede innmaten i en bolle, og bland inn blod og salt.

Kurven kan stekes i stekepanne på svak varme i ca. 30 minutter, eller kokes i en kokepose i vannbad i 1–2 timer avhengig av mengden som kokes.

Serveres med kokte poteter eller komler. Kurv er godt egnet til frysing og fryses rå i porsjonspakker.

«Knallgod kurv!

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 25

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter