[one-third-first]
Du trenger:
- 1 hjerte
- 2 lunger
- 1 lever
- 2 nyrer
- 0,5 kg fett
- 1 l blod
- 15 g salt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Vann ut hjerte, lunger lever og nyrer i to dager. Skift vann morgen og kveld.
Kok lungene i 10 minutter, og skjær vekk de grove gangene.
Resten av innmaten brukes rått. Skjær vekk de grove hinnene på leveren og nyrene og de grove gangene inne i nyrene.
Mal all innmaten og fettet i en kjøkkenkvern. Ha den kvernede innmaten i en bolle, og bland inn blod og salt.
Kurven kan stekes i stekepanne på svak varme i ca. 30 minutter, eller kokes i en kokepose i vannbad i 1–2 timer avhengig av mengden som kokes.
Serveres med kokte poteter eller komler. Kurv er godt egnet til frysing og fryses rå i porsjonspakker.
«Knallgod kurv!
[/two-thirds]