[one-third-first]
Du trenger:
Kjøttkaker:
- 1/2 kg kjøttdeig
- 1/2 ss salt
- 1 ss potetmel
- 1/4 ts pepper
- 1/4 ts ingefær
- 1/4 ts muskat
- 2,5 dl melk
Saus:
- 3 ss smør
- 4 ss mel
- 4-5 dl kjøttkraft eller vann
- 1/2 ts dijonsennep
- 2 ss ripsgele
- 1 ts salt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Ha kjøttdeigen i en bolle, kna godt inn saltet så massen blir seig. Pass på at kjøttdeig og væske har samme temperatur. Kna inn potetmel. Spe med melk litt av gangen. Ha så i krydderet.
Stekes i panne med nøytral olje, ca. to minutter på hver side.
Ha de brunede kjøttkakene inn i ovnen på 200 grader i 5-7 minutter, eller la de trekke i sausen i ti minutter.
Kjøttkakene skal være jevne, lette og porøse.
Saus:
Smelt smør i en gryte .Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. Rør mens melblandingen gradvis får en nøttebrun farge.
Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett litt kjøttkraft/vann om gangen, og rør godt med en visp.
Sett kjelen tilbake på plata og kok opp under omrøring, mens du rører til en klumpfri saus. Ha så i ripsgele, sennep, salt og pepper.
«Nydelige kjøttkaker!»
[/two-thirds]