[one-third-first]
Du trenger:
- 800 g røykt svineknoke
- 400 g gulrøtter
- 100 g kålrot
- 500 g poteter
- 1 purre
- 6-7 dl vann
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Ha knokene i ei gryte og ha i vann så det dekker. Kok knokene i ca 1.5-2 timer under lokk. Imens skreller du grønnsakene og potetene, og kutter dem i terninger.
Ta opp knokene når de har kokt ferdig. Kutt kjøttet i biter. Bruk ca. 7 dl av vannet knokene har kokt i og tilsett grønnsaker, poteter og kjøtt.
La lapskausen småkoke videre til alt er helt mørt. Potetene skal koke litt i stykker så de så vidt «jevner» lapskausen. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt og pepper. Server gjerne med flatbrød, ferskt brød og smør.
«God og næringsrik hverdagsmat!»
[/two-thirds]