Vurdering

3.8
(8)

Kjøtsteik i kvit saus

Røykt lammekjøtt er godt og kan tilberedes på mange måter. Under innspillingen av TV-serien Fjellmat fikk jeg denne oppskriften av Tulla Bjåen fra Hovden, og den har blitt en en av mine favorittoppskrifter. Kombinasjonen av det salte kjøttet og det søte og syrlige fra melk og rømme gjør denne retten supergod! Dersom du ikke får tak i røykte sidebein av lam, så kan du bruke utvannet pinnekjøtt.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 12 røykte sidebein av lam
  • 1 l helmelk
  • 2 dl kulturmelk
  • 1 beger seterrømme
  • 4-5 ss hvetemel

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Legg sidebeina i en ildfast form og sett denne inn i ovnen i 15 minutter. I mens rører du hvetemelet ut i kald helmelk og tilsetter kulturmelk og setterrømme. Kok opp blandingen og la den koke i ca. 2 minutter.

Skru ned varmen på ovnen til 150 grader og ta ut den ildfasteformen med sidebeina. Tøm sausen over i formen og sett den ildfaste formen inn i ovnen igjen. Skal steke ca. 2 timer.

Serveres med kokt kålrot og poteter.

«Perfekt kombinasjon av salt, søtt og syrlig!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.8 / 5. Antall stemmer: 8

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter