Vurdering

4.7
(31)

Lussekatter

Lussekatter bakes kun en gang i året. Den 13. desember er Luciadagen, og lussekatter er en selvskreven del av feiringen. Prøv denne oppskriften og inviter store og små til fest!

[one-third-first]

Du trenger:
  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 4 dl melis
  • 1 egg
  • 1 ts gurkemeie eller safran
  • 1 pk tørrgjær
  • 15 dl hvetemel

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Smelt smøret på svak varme. Ha i melk og melis. og rør godt til melisen har løst seg opp.

Avkjøl melka til ca. 38 grader og ha i gjær og gurkemeie eller safran. Pisk så i egget.

Tilsett hvetemel og tilpass mengden til en god deig. Elt deigen i minst 5 minutter til den blir smidig og slipper bollen. Den skal ikke være klissete men god å jobbe med.

Trill deigen ut til fingertykke pølser og kutt pølsene opp i passe lengder. Lag lussekattene ved å gi deigemnene en S-form.

Legg lussekattene på en stekeplate med bakepapir, og la de heve på under et klede på et lunt sted i ca. en time.

Pynt med rosiner og pensle lussekattene med egg rett før steking.

Stek midt i ovnen på 230 grader i 8 minutter.

«Herlige lussekatter!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 31

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter