[one-third-first]
Du trenger:
- 5 dl melk
- 150 g smør
- 4 dl melis
- 1 egg
- 1 ts gurkemeie eller safran
- 1 pk tørrgjær
- 15 dl hvetemel
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Smelt smøret på svak varme. Ha i melk og melis. og rør godt til melisen har løst seg opp.
Avkjøl melka til ca. 38 grader og ha i gjær og gurkemeie eller safran. Pisk så i egget.
Tilsett hvetemel og tilpass mengden til en god deig. Elt deigen i minst 5 minutter til den blir smidig og slipper bollen. Den skal ikke være klissete men god å jobbe med.
Trill deigen ut til fingertykke pølser og kutt pølsene opp i passe lengder. Lag lussekattene ved å gi deigemnene en S-form.
Legg lussekattene på en stekeplate med bakepapir, og la de heve på under et klede på et lunt sted i ca. en time.
Pynt med rosiner og pensle lussekattene med egg rett før steking.
Stek midt i ovnen på 230 grader i 8 minutter.
«Herlige lussekatter!»
[/two-thirds]