Vurdering

3.7
(6)

Knekkebrød

Knekkebrød har sin opprinnelse fra Sverige og er i dag vanlig i hele Skandinavia. Resten av verden har derimot i liten grad oppdaget hvor fantastisk godt knekkebrød er. Jeg bruker knekkebrød både til brødmåltider og som tilbehør til varmmat, salater og ostetallerken. Her er en min beste oppskrift på sunne og supergode knekkebrød.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 3.5 dl lettkokte havregryn
  • 3,5 dl sammalt rug grov
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 40 g chiafrø (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre og tilsett vann. La røren svelle i 10 min. Ha bakepapir på to stekebrett og smør røren tynt utover. Bruk en slikkepott som du dypper i vann til å fordele røren i et jevnt og tynt lag.

Sett brettene i to etasjer i stekeovnen og stek på 150 grader varmluft i en time Ta ut knekkebrødene og del opp i passe store biter. Legg bitene på rist og avkjøl.

Her servert med ost fra Tjamsland ysteri, valnøtter, dadler, flytende honning og frisk oregano fra hagen.

«Knasende gode knekkebrød!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.7 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter