[one-third-first]
Du trenger:
Suppe og kjøtt:
- 800 g røykt lammekjøtt (side- og ryggstykker)
- 3 l vann
- 200 g gulrøtter
- 200 g kålrot
- 200 g kålhode
- 70 g tørkede gule erter
- 30 g byggryn
Komler:
- 3 dl melk
- 4 dl hvetemel
- 1 klype salt
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Legg erter og byggryn i vann over natten.
Kok kjøttet i 3 liter vann i 1 time. Tilsett deretter erter og byggryn, og kok videre i 30 minutter. Skjær deretter halvparten av grønnsakene i fine biter og den andre halvparten i store biter, og ha dem i suppa.
Når suppa har kokt i til sammen 2 timer, er det på tide å lage komlene. Bland melk og hvetemel til en løs deig, og la den svelle i 20 minutter mens suppa koker videre.
Dypp en spiseskje i den kokende suppa, og fyll skjeen med deig. Slipp én og én komle forsiktig den i suppa, men pass på at det ikke fosskoker.
Kok forsiktig videre i 15 minutter.
Ta kjøtt, komler og grønnsaker opp fra gryta med en hullsleiv, og anrett på en tallerken sammen med en klatt smør til kumlene. Suppen serveres i suppetallerken og spises ved siden av.
[/two-thirds]