Vurdering

4.7
(22)

Perfekte mini pavlova

Pavlova er noe som faller i smak hos de fleste. Desserten er oppkalt etter den russiske ballerina Anna Pavlova.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 3 eggehviter
  • 1/4 ts salt
  • 100 g sukker
  • 1 ts eddik (7%)
  • 1/2 ss maizena

Vaniljekremen

  • 1,5 dl fløte
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 3 eggeplommer
  • 20 g maizena
  • 100 g sukker

Krem til toppen

  • 2 dl fløte
  • 4 ss av vaniljekremen

Bær til pynt:

  • 100 g bringebær
  • 100 g blåbær

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Bruk en metall- eller glassbolle, og pisk eggehvitene og saltet stivt. Det tar ca. tre minutter. Ha så i en og en skje med sukker, mens du pisker på middels til høy hastighet til massen blir stiv og blank. Det tar ca. 7 minutter. Rør så inn eddik og maizena når massen er ferdig piska og bland det godt inn.

Ha massen i en sprøytepose, og ha bakepapir på en stekeplate. Sprøyt ut mange små topper slik at de danner en runding. For å få en fin rund form kan du bruke en bolle med diameter på ca. 9 cm og tegne rundt den på bakepapiret. Du får 5-6 små pavlova av denne oppskriften. Stekes i varmluftsovn på 120 grader i ca. 1 time.

Varm fløte og vaniljesukker i en kjele. I en annen bolle pisker du eggeplommene, sukker og maizena lett sammen. Hell den varme fløteblandingen over eggeblandingen, mens du pisker godt. Ha det så tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp på nytt til den tykner. Rør godt hele tiden. Det må ikke koke, da skiller kremen seg. Sett vaniljekremen til avkjøling i kjøleskap i minst fire timer.

Pisk kremfløten stiv og ha i 4 ss av vaniljekremen. Pisk det godt sammen.

Ha vaniljekrem, pisket krem og bær på pavlovaen, og den er klar til servering.

Du kan også lage pavlova uten vaniljekremen. Pavlova med pisket krem og bær smaker nydelig det også!

«Supergode mini pavlova!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.7 / 5. Antall stemmer: 22

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter