Vurdering

4.4
(19)

Sashimi

Du trenger:

  • 400 g renskåret laksefilet
  • 2 lime
  • 5 ss finhakket ingefær
  • 3 ss finhakket chili
  • 5 ss hakket koriander
  • 8 ss finhakket vårløk
  • 6 ss olivenolje
  • 8 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje 

Slik gjør du:

I denne retten skal det helst benyttes laks som kan spises uten å varmebehandles først. Eventuelt kan du bruke ordinær laks som fryses før bruk.

Ta vekk den brune randen på fisken. Del fisken i tynne skiver og fordel skivene på en tallerken. Riv over skallet fra limen og skvis over saften. La det ligge og trekke i ca. 10 minutter.

Imens finhakker du chili og ingefær, grovhakker koriander og snitter vårløken i tynne ringer.

Fordel soyasausen over laksen og ha på ingefær og chili. Hell over olivenolje og sesamolje. Dryss over vårløk og koriander til slutt.

Server umiddelbart.

 «Dette er en smaksbombe!» 

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 19

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter