Du trenger:
- 400 g kokte poteter
- 3 fedd hvitløk
- 3 ss olje
- 200 g kyllingkjøtt (helst lårkjøtt)
- 150 g erter
- 1 ts chilikrydder
- 2 ts garam masala
- 2 ts spisskummen
- 1 ts knuste korianderfrø
- 12 blad filodeig
Slik gjør du:
Kok potetene og mos de godt. Finhakk løk og hvitløk.
Ha olivenolje i en stekepanne og stek hvitløken blank. Del kyllingbitene i små terninger og stek sammen med løken. Ha i ertene og krydderet. Stek 1 minutt, mens du rører krydderet ut. Bland de moste potetene godt sammen med resten av fyllet. Smak til med salt og pepper.
Del filodeigen i to slik at det får to trekanter. Pensle med egg mellom laga. Brett de som et kremmerhus og ha i fyll. Brett kantene rund fyllet. Lim igjen med egg og pass på at det er helt tett.
Pensle samosaene med olje og stek de i forvarmet ovn på 180 grader i 15-20 minutter.
Du kan også frityrsteke de i solsikkeolje. Varm opp oljen på middels høy varme i en dyp stekepanne eller gryte. Sjekk at oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv eller spisepinne opp i oljen. Oljen er varm nok når det bobler oppover pinnen.
Legg samosaene opp i oljen og friter i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Ta samosaene opp med hullsleiv og la de renne fra seg på matpapir.
«Supergode samosa»
