Vurdering

4.1
(16)

Sitronbar

Du trenger:

  • 270 g hvetemel
  • 115 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 225 g smelta smør
Fyll:
  • 520 g sukker
  • 65 g mel
  • 7 egg
  • 2,5 dl sitronsaft

 

Slik gjør du:

Varm ovnen til 180 grader. Ta en firkantet form på ca. 20×25 cm. Klipp til et bakepapir slik at det dekker formen og stikker opp på to sider.

Bland ingrediensene til bunnen og rør det godt sammen. Trykk deigen jevnt utover formen. Stek bunnen i ca. 15 minutter.

Sette bunnen til avkjøling og lag fyllet. Bland mel og sukker, og pisk det godt sammen med eggene, ha i sitronsaft. Pisk i ca. 1 minutt til sukkeret er oppløst.

Hell fyllet over bunnen, og stek i ca. 23 minutter.

Avkjøl og sett den i kjøleskapet et par timer. Når fyllet har stivnet så kan du skjære den opp i fine porsjonstykker. 

«Frisk og herlig!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 16

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter