Vurdering

4.6
(32)

Klassisk ostekake

Du trenger:

  • 300 g havrekjeks
  • 100 g smør
  • 1 vaniljestang
  • 1 lime
  • 600 g kremost
  • 100 g sukker
  • 3  egg
  • 1 boks rømme
  • 4 ss sukker

Slik gjør du:

Ha kjeksene i en foodprosessor og kjør de helt finmalt. Smelt smøret og rør det inn. Trykk massen ned i en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek bunnen på varmluft på 180 grader i 10 minutter.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, ha frøene i en bolle sammen med kremost, sukker, egg og saften fra 1 lime. Rør det godt sammen med en mikser. Hell ostemassen over den stekte bunnen. Skru ned varmen til 165 grader varmluft og stek kaken midt i ovnen i 25 minutter.

Bland sammen rømmen og sukkeret. Hell det forsiktig på den nystekte kaken mens den ennå er varm.

La ostekaken stå kjølig i minst 12 timer før servering. Server med bærsaus, karamellsaus eller friske bær.

Denne kaken er like god gluten- og laktosefri. Benytt i så fall glutenfrie havrekjeks og laktosefrie meieriprodukter. 

«Klassisk ostekake!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 32

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter