Du trenger:
- 600 g svinenakke
- 1 boks rømme
- 200 g salat
Tortilla:
- 200 g hvetemel
- 100 g havremel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 30 g smør
- 1,7 dl melk
Salsa:
- 3 tomater
- 1 ss finhakka chili (habanero)
- 1 løk
- 1 kvast koriander
- 1 lime
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Legg svinenakken i en ildfast form og gni den inn med spisskummen, salt og pepper. Ha 1 dl vann i formen og stek på 90 grader i ca. 8 timer.
Lag tortilla. Smelt smøret og ha i melken. Bland melkeblandingen med det tørre. Form deigen lett sammen. Del deigen opp i 8 emner og kjevl de ut til små lefser. Stekes lefsene kjapt på hver side i en varm stekepanne.
Finhakk tomat, løk, koriander og chili og bland det sammen. Smak til med lime, salt og pepper.
Ha salat, salsa og svinekjøtt på hver lefse. Server med litt rømme inntil.
«Friskt, spicy og utrolig godt!»
