Du trenger:
- 2,5 dl melk
- 25 g fersk gjer
- 60 g sukker
- 3 egg
- 600 g siktet hvetemel
- 125 g smør
- 6 g salt
- 1 egg til pensling
Bringebær syltetøy:
- 200 g fryste bringebær
- 50 g sukker
Sjokoladetrekk:
- 1/2 dl fløte
- 50 g lys kokesjokolade
Kremfyll:
- 3 dl fløte
- 2 ss sukker
Slik gjør du:
Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i små terninger. La det stå til det blir romtemperert. Smuldre gjæren i en bakebolle og ha i melk ogsukker. Pisk eggene lett og bland de inn i melkeblandingen. Ha i det tørre og elt deigen i ca. 5 minutter. Tilsett smøret og elt i ca. 5 minutter til. Hev deigen i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
Del deigen i 12 emner og lag runde fine boller. Ha bollene på en stekeplate med bakepapir. Hev ca. 1 time under et klede. Stek bollene på 200 g varmluft i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.
Lag syltetøyet. Ha frosne bringebær og sukker i en kjele. La det koke ca. 10 minutter på svak varme. Avkjøl.
Lag kremenen. Pisk sukker og fløte stiv
Lag sjokoladetrekket. Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell over sjokoladeblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet.
Når bollene er avkjølt deles de i to. Ha i bringebærsyltetøy og krem, og sjokoladetrekk på toppen.
«Nydelige fastelavnsboller!»
