Vurdering

5
(2)

Boller med sjokoladetrekk

Du trenger:
  • 2,5 dl melk
  • 25 g fersk gjer
  • 60 g sukker
  • 3 egg
  • 600 g siktet hvetemel
  • 125 g smør
  • 6 g salt
  • 1 egg til pensling
Bringebær syltetøy:
  • 200 g fryste bringebær
  • 50 g sukker
Sjokoladetrekk:
  • 1/2 dl fløte
  • 50 g lys kokesjokolade
Kremfyll:
  • 3 dl fløte
  • 2 ss sukker

Slik gjør du:

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i små terninger. La det stå til det blir romtemperert. Smuldre gjæren i en bakebolle og ha i melk ogsukker. Pisk eggene lett og bland de inn i melkeblandingen. Ha i det tørre  og elt deigen i ca. 5 minutter. Tilsett smøret og elt i ca. 5 minutter til. Hev deigen i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
 

Del deigen i 12 emner og lag runde fine boller. Ha bollene på en stekeplate med bakepapir. Hev ca. 1 time under et klede. Stek bollene på 200 g varmluft i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist. 

Lag syltetøyet. Ha frosne bringebær og sukker i en kjele. La det koke ca. 10 minutter på svak varme. Avkjøl. 

Lag kremenen. Pisk sukker og fløte stiv

Lag sjokoladetrekket. Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell over sjokoladeblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet. 

Når bollene er avkjølt deles de i to. Ha i bringebærsyltetøy og krem, og sjokoladetrekk på toppen.

 

«Nydelige fastelavnsboller!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter