Du trenger:
Brownie:
- 100 g kokesjokolade
- 100 g smør
- 130 g sukker
- 2 egg
- 70 g siktet hvetemel
Fyll:
- 600 g kremost naturell
- 130 g sukker
- 1 ss maizena
- 3 egg
- 200 g rømme
- 1 vaniljestang
- saften fra en halv sitron
- 150 g ferske bringebær
- 1 ss siktet mel
Hvit sjokolade glasur:
- 150 g hvit sjokolade
- 4 ss fløte
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Bruk en springform på 20-22 cm. Smør sidene og ha bakepapir i bunnen.
Lag brownie. Smelt smør og sjokolade over svak varme i en gryte. Trekk gryta fra varmen Rør inn sukkeret. Ha i egg, kakaopulver og mel, og rør til en klumpfri røre. Hell røren i bunnen av formen og stek i ca. 20 minutter. Ta ut kaken og skru ned varmen til 150 grader.
Lag fyllet. Ha kremosten i en stor bolle og rør den myk. Bland inn sukker og maizena. Rør så inn ett og ett egg, og rømmen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøa rør inn vaniljefrø og sitronsaft. Bland melet med bringebæra og vend det inn i kremen til slutt. Stek midt i ovnen i 40 minutter og slå av varmen og la den stå i ovnen en time til. Avkjøl kaken. La den stå i kjøleskapet i minst 6 timer.
Lag glasuren. Kok opp fløten. Hakk sjokoladen. Trekk gryta bort fra varmen og bland inn sjokoladen. Hell glasuren forsiktig over kaken når den er avkjølt og når sjokoladeglasuren er lunken.
Pynt med friske bringebær og hakka mørk sjokolade.
«Farlig god!»
