Du trenger:
- 500 g kylling (lår eller bryst)
- 50 g chorizo
- 3 ss olje
- 3 fedd hvitløk
- 2 rødløk
- 1 ss mel
- 2 dl rødvin
- 3 dl vann
Søtpotetpure:
- 500 g søtpotet
- 30 g smør
Slik gjør du:
Del kyllingen opp i biter på ca. 5×5 cm. Finhakk chorizoen og hvitløken. Del løken i båter.
Ha oljen i ei gryte og brun kyllingen. Ta den opp av gryta og stek hvitløk, løk og chorizo i noen minutter. Hell over rødvinen og ha i laurbærbladet.
Ha oljen i ei gryte og brun kyllingen. Ta den opp av gryta og stek hvitløk, løk og chorizo i noen minutter. Hell over rødvinen og ha i laurbærbladet.
Bland melet i vannet og ha det i gryta. Legg kyllingen tilbake i gryta og la det småkoke under lokk i 1,5 timer. Rør av og til, og etterfyll med vann dersom den blir for tykk. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.
Lag søtpotetpure. Del søtpoteten i litt store terninger og kok de møre. Hell ut vannet, ha i smør og mos det med en stavmikser.
Server gryta med søtpotetpure.
«Fyldig og smakfull gryte!»
