Vurdering

0
(0)

Kyllinggryte med chorizo

Du trenger:

  • 500 g kylling (lår eller bryst)
  • 50 g chorizo
  • 3 ss olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 rødløk
  • 1 ss mel
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl vann
Søtpotetpure:
  • 500 g søtpotet
  • 30 g smør

Slik gjør du:

Del kyllingen opp i biter på ca. 5×5 cm. Finhakk chorizoen og hvitløken. Del løken i båter.
Ha oljen i ei gryte og brun kyllingen. Ta den opp av gryta og stek hvitløk, løk og chorizo i noen minutter. Hell over rødvinen og ha i laurbærbladet. 
 
Bland melet i vannet og ha det i gryta. Legg kyllingen tilbake i gryta og la det småkoke under lokk i 1,5 timer. Rør av og til, og etterfyll med vann dersom den blir for tykk. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden. 
 

Lag søtpotetpure. Del søtpoteten i litt store terninger og kok de møre. Hell ut vannet, ha i smør og mos det med en stavmikser. 

Server gryta med søtpotetpure. 

«Fyldig og smakfull gryte!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter