Du trenger:
- 500 g siktet hvetemel
- 400 g romtemperert vann
- 120 g aktiv surdeig
- 13 g salt
Topping:
- 1/2 ts havsalt
- 1 ts oregano
- 1/2- 1 dl olivenolje
Slik gjør du:
Rør sammen hvetemel, vann og surdeig. La deigen stå to timer på kjøkkenbenken under plast eller et klede.
Rør så inn saltet og la deigen heve i ca. 10 timer.
Bruk en form på ca. 20×25 med bakepapir i bunnen. Ha deigen i formen og fordel olivenolje over. Stikk deigen ned med fingrene.
Strø på salt og oregano. Du kan toppe den med det du ønsker som f.eks. tomater, løk, oliven eller krydder.
La den heve et par timer til og stek på 250 grader midt i ovnen i ca. 35 minutter.
La den heve et par timer til og stek på 250 grader midt i ovnen i ca. 35 minutter.
«Saftig focaccia!»