Vurdering

5
(1)

Smørloff

Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 6 g tørrgjær
  • 12 g salt
  • 3 dl helmelk
  • 1 egg
  • 50 g smør

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle. Lunk helmelken til 37 grader og ha i det tørre sammen med egget. Elt deigen med kjøkkenmaskin med eltekrok i noen minutter. Tilsett smør i terninger og elt videre i 10 minutter. 

La deigen heve til dobbel størrelse under et klede. Form deigen til en loff og ha den i en godt smurt form eller i en form med bakepapir. La det heve i ca. 40 minutter under et klede.  

Stek loffen midt i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter. 

«Saftig smørloff!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter