Vurdering

4.5
(2)

Grove horn med ost- og skinkefyll

Du trenger:

  • 300 g sikta hvetemel
  • 50 g sammalt hveytemel
  • 8 g salt
  • 6 g tørrgjær
  • 1 egg
  • 200 g vann
  • 25 g smør
Fyll:
  • 8 skiver Jarlsberg
  • 4 skiver kokt skinke

Slik gjør du:

Lunk vannet til 38 grader. Del smøret opp i små terninger. Ha alt det tørre i en bolle. Rør egget inn i vannet og bland det i deigen. Elt deigen med eltekrok i 5 minutter. Ha i smøret og elt videre i ca. 5 minutter. 
 
Hev deigen under et klede til dobbel størrelse. 
 
Ha mel på bordet og kjevl deigen til en sirkel som er 0,5-1 cm tykk. Del den opp i 8 trekanter. Ha ost og skinke på hver trekant og rull sammen med den breieste delen først. 
 

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Etterhev under et klede i ca. 40 minutter. 

Pensl hornene med pisket egg og dryss på sesamfrø. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 17 minutter.

 

 

«Nydelige horn med fyll !»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter