Vurdering

4
(3)

Bærlog

Bærlog var fra gammelt av en god måte å holde bærene friske på utover vinteren. Tyttebær er selvkonserverende og tørker ikke inn når de ligger i vann. Bær og log kan brukes som dessert med litt sukker på, og logen (tyttebærvannet) er en god og frisk drikke.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 5 liter godt rensede tyttebær
  • 10 l vann

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Kok opp vannet, og avkjøl det. Ha deretter bærene i en stor kjele, og hell vannet over.

Ha bær og vann på flasker, norgesglass eller annen tett emballasje; 1/3 bær og 2/3 vann på hver. Bærlogen må stå til lagring i en kjeller eller kjøleskap i to måneder før den er ferdig.

«God og frisk tyttebærdrikk!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter