Vurdering

4.4
(10)

Blåbærkake med melk

Du trenger:

  • 4 egg
  • 270 g sukker
  • 170 g smør
  • 1 dl rapsolje
  • 1 1/2 dl melk
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 450 g friske eller frosne blåbær

Slik gjør du:

Smør en kakeform på 24 cm med smør, og dekk bunnen med bakepapir.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha dette i eggedosisen sammen med olje og melk. Bland dette godt sammen, og sikt i mel og bakepulver.

Rør ca. 150 g av blåbæra i røra og hell røra i formen. Stek kaka midt i ovnen i 15 minutter på 190 grader. Ta kaka ut av ovnen og dryss resten av blåbæra oppå. Stek videre i ca. 45 minutter. 

Ta kaka ut og avkjøl den i ca. 20 minutter. Skjær med en kniv rundt kanten og løsne kaka fra kanten. Ha kaka på et fat og server med pisket krem. 

«En blåbærdrøm!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.4 / 5. Antall stemmer: 10

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter