Du trenger:
- 4 egg
- 270 g sukker
- 170 g smør
- 1 dl rapsolje
- 1 1/2 dl melk
- 400 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 450 g friske eller frosne blåbær
Slik gjør du:
Smør en kakeform på 24 cm med smør, og dekk bunnen med bakepapir.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha dette i eggedosisen sammen med olje og melk. Bland dette godt sammen, og sikt i mel og bakepulver.
Rør ca. 150 g av blåbæra i røra og hell røra i formen. Stek kaka midt i ovnen i 15 minutter på 190 grader. Ta kaka ut av ovnen og dryss resten av blåbæra oppå. Stek videre i ca. 45 minutter.
Ta kaka ut og avkjøl den i ca. 20 minutter. Skjær med en kniv rundt kanten og løsne kaka fra kanten. Ha kaka på et fat og server med pisket krem.
«En blåbærdrøm!»
