Bankekjøt

Vurdering

4.5
(16)

Du trenger:

  • 800 g bankekjøtt eller flatbiff av okse
  • 1 ts salt 
  • 1 ts pepper
  • 4 gule løk
  • 4 ss mel
  • 3 ss smør
  • 6 dl kraft
  • 2 laurbærblad
  • salt og pepper etter smak

 

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i 2 cm tykke skiver på tvers av fibrene. Bank kjøttet lett med en kjøtthammer eller liknende.

Krydre kjøttet med salt og pepper. Skjær løken i båter. Ha melet i en tallerken og vend kjøttstykkene i det. Stek kjøttstykkene til de  blir godt brunet i en stekepanne med smør på ganske sterk varme. Stek litt og litt av kjøttet, slik at stekevarmen holder seg stabil . Ha kjøttet over i en gryte. 

Brun løken godt i en stekepanne med smør. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet. Ha i kraft og laurbærblad, og la det koke på svak varme i 2-3 timer. 

Smak til med salt og pepper. Server med potetstappe og grønnsaker. Det passer godt brokkoli og gulrøtter som er lettstekt i panne

«En smakfull  klassiker!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.5 / 5. Antall stemmer: 16

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå