Brau

Brau har en svært sentral plass i det tradisjonelle kostholdet. Før ble det spist daglig, og i dag brukes brau som tilbehør til en rekke tradisjonsretter. Brauet tåler å langtidslagres. Legg det lagvis, tørt og i romtemperatur. Denne oppskriften gir ca. 20 flatbrød.

Vurdering

5
(9)
Slik gjør du:

Varm opp vannet til den høyeste temperaturen du kan tåle med hånden oppi. Ha melet i en bolle, og hell vannet over. Bruk hendene, og bland til en deig. Del deigen i emner på 110–120 gram.

Kna det første deigemnet til det er rundt og fint. Ha en neve fint sammalt hvetemel under og over emnet, og kjevl ut til den er så stor at den dekker takka. Kjevl rett fram og drei leiven ofte slik at den får en rund form. Ikke snu leiven underveis, men løft den ofte opp med fløyen/stikka og ha litt mel under så den ikke fester seg. Brauet skal være jevnt og veldig tynt.

Bruk fløyen/stikka til å flytte brauet over på takka, og stek brauet på middels varme.

Når brauet er på plass, dynker du det med vann og steker det godt på begge sider.

Brett de ferdig stekte braua på midten, og legg dem lagvis oppå hverandre.

«Brau brukes som tilbehør til en rekke tradisjonsretter!«

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 5 / 5. Antall stemmer: 9

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå