Du trenger:
- 700 g siktet hvetemel
- 10 g tørrgjær
- 100 g sukker
- 1 ts salt
- 2 dl kaldt vann
- 5 egg
- 250 g smør
Fyll:
- 120 g romtemperert smør
- 3 ss kanel
- 150 g brunt sukker
- 1 egg til pensling
Slik gjør du:
Skjær smøret i terninger og la det ligge til det er romtemperert. Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter på middels hastighet. Ha i smøret i litt og litt, og elt videre i ca. 10 minutter. Sett deigen til heving i 2 timer. Bland sammen fyllet.
Når deigen er ferdig hevet, har du litt mel på bakebordet og kjevler den til et rektangel på ca. 40×30 cm. Smør fyllet utover deigen og brett deigen en gang. Skjær deigen i ca. 12 remser.
Ta en remse og tvinn den noen ganger. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt to fingre og trekker enden gjennom sammen med de t0 fingrene.
Ha endene under så ikke de spretter opp og knutene på en stekeplate med bakepapir. La de heve på en lun plass i ca. 1 time.
Pensle knutene med egg. Stek på 220 grader i 12 minutter.