Domoda

Vurdering

3.9
(29)

Du trenger:

  • 600 g kylling (lår- eller brystfilet)
  • 2 ss olje
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 gule løk
  • 1 chili
  • 4 tomater
  • 1 sitron
  • 3 ss tomatpure
  • 150 g peanøttsmør
  • 2 dl vann/kraft
  • 200 g søtpotet
  • 1 ss sukker
  • 1 klype kanel
  • 1 ts pepper
  • salt etter smak

Slik gjør du:

Skjær kyllingen i biter på ca. 4×4 cm, og stek bitene i en gryte med litt olje.

Finhakk løk, hvitløk og chili, og ha det i gryta sammen med kyllingen. Stek til det er blankt og mykt. Kutt tomaten i biter og ha den i gryta.

Ha så i tomatpure, saften fra en sitron, vann og peanøttsmør. Skjær søtpoteten i små terninger og ha det i gryta. Smak til med pepper, salt, sukker og kanel.

La det småkoke i ca. 40 minutter på svak varme. Rør i gryta så det ikke brenner seg.

Server med kokt ris.

«Spennende gambisk rett!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 3.9 / 5. Antall stemmer: 29

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​