Eplegraut med sprøstekt bacon

Eplegraut av nye poteter er det beste jeg vet. Det blir ekstra godt med litt sprøstekt bacon og mye godt smør. Jeg bruker også sukker på, men det er smak og behag.

Vurdering

4.3
(28)

Du trenger:

  • 1,2 kg poteter
  • 2 ts salt
  • 100 g byggmel eller fint hvetemel

Slik gjør du:

Skrell potetene og kok dem godt. Hell av vannet og stamp dem i en varm gryte.

Tilsett salt og stamp det godt inn i grøten. Ha i litt og litt mel av gangen, mens du stamper.

La grøten koke 5–10 minutter, mens du fortsetter å stampe. Når grøten er blitt fast, seig og uten klumper så er den ferdig.

Serveres med smør, sprøstekt baoon og eventuelt sukker. Kald melk passer godt å drikke til.

Rester kan stekes i panne til den blir lysebrun. Serveres med smør, sukker og gjerne litt stekt flesk til

«Eplegraut smaker fantastisk med kald melk å drikke til!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 28

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​