Ertesuppe

En god, gammel klassiker. Ertesuppe er nydelig og enkelt å lage. Server gjerne med pannekaker til!

Vurdering

4.3
(168)

Du trenger:

  • 1 lettsalta røkt svineknoke
  • vann til det dekker
  • 250 g tørka gule erter (legg i bløt over natten)
  • 1 løk
  • 150 g kålrot
  • 150 g sellerirot
  • 150 g gulrot
  • 100 g purre
  • 1 ts nykverna pepper

 

 

Slik gjør du:

Legg ertene i bløt over natten, og legg svineknoken i rikeleg med vann i minst 4 timer.
Ha svineknoken i ei gryte og fyll på vann til det dekker. Kutt opp sellerirot og løk i små biter, og ha det i gryta sammen med de gule ertene. La det koke ca. 2 timer.
 
Ta svineknoken ut og skjær av kjøttet. Kutt kjøttet i mindre biter og ha det tilbake i kjelen. Kutt gulrot og kålrot i små terninger, og purren i tynne ringer. Ha det i suppa og kok ca. 40 minutter til. Ha i pepper til slutt. 
 
Server med flatbrød eller pannekaker.
«Smakfull suppe!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.3 / 5. Antall stemmer: 168

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​