Fårikål

No er det sesong for lamme- og fårekjøt. Fårikål er ein god tradisjonsrett, og den er enkel å lage. Dette er kanskje Noregs nasjonalrett?

Vurdering

4.2
(82)

Du trenger:

  • 1,2 kg lam- elller fårekjøtt med ben i serveringsbiter (nakke, bog eller bryst)
  • 1,5 kg kål
  • 1,5 ts salt
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 ts hel pepper
  • 5 dl kokende vann (etterfyll ved behov)

 

 

Slik gjør du:

Skjær kålen i 4-5 cm brede båter. La litt av stilken være igjen så kålbåtene ikke faller fra hverandre.
 
Skyll kjøttet i rennende vann. Ha en ts smør i gryta. Legg kjøttet med mest fett i bunnen av gryta og legg et lag med kål over. Ha over litt salt og hvetemel. Legg nye lag med kjøtt og kål, og dryss litt salt og hvetemel mellom hvert lag. Ha over hele pepperkorn til slutt.
 
Kok opp vannet i en kjele og hell det i fårikål-gryta. La det småkoke i 2-3 timer. Etterfyll med vann etter behov.
 
Server fårikålen med kokte poteter.
«God gammeldags fårikål!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.2 / 5. Antall stemmer: 82

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​