Du trenger:
- 1, 1 kg hvetemel
- 180 g sukker
- 300 g smør
- 6 dl helmelk
- 2 egg
- 1 pose tørrgjær
- pisket krem eller vaniljekrem
- syltetøy eller bær
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en stor bakebolle.
Smelt smøret i en gryte og tilsett melk. Varm opp til ca. 38 grader. Rør eggene godt inn i melkeblandingen.
Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og bland det godt sammen. Dersom deigen er for klissete så kan du tilsette litt mer mel.
Ha litt mel på bordet og kna deigen i ca. 3 minutter til den blir smidig. Sett deigen på et lunt sted og la den heve ca. 1 time til dobbel størrelse.
Del så deigen opp i 28 emner. Trill bollene runde og fine. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir.
Sett bollene til etterheving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha et kjøkkenhåndkle over.
Pensle bollene med pisket egg rett før de settes i ovnen
Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to og fyll med pisket krem, vaniljekrem, syltetøy eller bær. Dryss over melis rett før servering.