Fastelavnsboller

Fastelavnsboller er kjempegodt, og bygger på en gammel tradisjon. Fastelavnsaften er kvelden før fasten starter og etter gammel skikk skulle man unne seg noe ekstra godt og mettende før man gikk inn i fasteperioden.

Vurdering

3.9
(32)
Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

Smelt smøret i en gryte og tilsett melk. Varm opp til ca. 38 grader. Rør eggene godt inn i melkeblandingen.

Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og bland det godt sammen. Dersom deigen er for klissete så kan du tilsette litt mer mel. 

Ha litt mel på bordet og kna deigen i ca. 3 minutter til den blir smidig. Sett deigen på et lunt sted og la den heve ca. 1 time til dobbel størrelse.

Del så deigen opp i 28 emner. Trill bollene runde og fine. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir.

Sett bollene til etterheving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha et kjøkkenhåndkle over.

Pensle bollene med pisket egg rett før de settes i ovnen

Stekes på 230 grader i ca. 10 minutter. 

Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to og fyll med pisket krem, vaniljekrem, syltetøy eller bær. Dryss over melis rett før servering.

«Saftige fastelavnsboller!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 3.9 / 5. Antall stemmer: 32

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​