Spelt- og havrerundstykker

Supersaftige og sunne spelt- og havrerundstyller.

Vurdering

4.1
(97)

Du trenger:

  • 400 g siktet speltmel
  • 100 g havremel
  • 12 g salt
  • 6 g tørrgjær 
  • 1 egg
  • 3,5 dl melk
  • 60 g smør
  • 1 egg (til pensling)
  • 2 ss melk (til pensling)
  • 2 ss sesamfrø (til strø)

Slik gjør du:

Smelt smøret, og ha i melk og egg. Rør det sammen. Blandingen skal holde ca. 35 grader.

Ha det tørre i en bakebolle og hell i melkeblandingen. Elt deigen med en kjøkkenmaskin. Kjør den på lav hastighet i ca. 3 minutter. La deigen heve i bakebollen under et klede til ca. dobbel størrelse. 

Del deigen opp i 12 emner. Trill de runde, og legg de på en stekeplate med bakepapir. Etterheves i ca. 40 minutter. 

Pensle med en blanding av egg og melk. Strø på sesamfrø. Stek på 230 grader i ca. 12 minutter.

«Luftige og gode rundstykker!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.1 / 5. Antall stemmer: 97

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​