Fløtepudding med blåbær

Kvar sumar plukkar eg så mykje blåbær som mogleg, og fyller frysen. Skogsblåbær er utruleg gode som dei er eller i ein lekker dessert som denne.

Vurdering

4.5
(71)

Du treng:

  • 150 g blåbær
  • 50 g sukker
  • 3 gelatinplater
  • 5 dl kremfløyte
Topping:
  • 100 g blåbær
  • 25 g sukker
  • 1 ss honning

 

Slik gjer du:

Kok sukker og blåbær i ein kjele i ca. 10-12 minutt. Ha gelatinplatene i kaldt vatn i ein bolle i ca. 10 minutt. Ha så fløyten i kjelen og kok nokre minutt. Ta kjelen av plata.

Klem vatnet ut av gelatinplatene og ha dei i kjelen. Rør godt til dei er oppløyste.

Hell fløytepuddingen i fine glas eller former, og lat dei stå i kjøleskåpet i minst 4 timar.

Så lagar du blåbærsyltetøy til topping. Kok blåbær og sukker i 1 minutt og avkjøl. Rør inn honning. Hell dette over rett før servering eller når fløytepuddingen har vorte stiv.

Server fløytepuddingen i glaset eller forma han er i, eller på ein desserttallerken. Dersom du vil servere på tallerken, held du formene i kokande vatn i ca. 15 sekund og kvelvar dei. Då er det lettare å få puddingen ut av forma.

«Nydeleg dessert!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.5 / 5. Antall stemmer: 71

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå​