Glutenfri sjokoladekake

Vurdering

4.6
(17)

Du trenger:

  • 200 g glutenfritt mel
  • 50 g kakaopulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 220 g sukker
  • 150 g laktosefri creme fraiche
  • 1,2 dl  solsikkeolje
  • 2 egg
  • 1,7 dl melk 
Krem:
  • 2 dl fløte
  • 170 g mørk sjokolade
  • 2 eggeplommer

Slik gjør du:

Varm ovnen til 180 grader. Gjør klar en kakeform på 22-24 cm.

Ha alt det tørre i en bolle og bland det godt sammen. Bland olje, egg, creme fraiche i en annen bolle. Varm melken til ca 80 grader og bland den godt sammen med det våte.

Lag en grop i det tørre og hell den våte blandingen i gropen. Rør godt sammen til en glatt røre og ha det i en godt smurt form.

Stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken. 

Lag kremen. Varm opp kremfløten til kokepunktet og sett den til side. Rør in finhakket sjokolade og la den smelte i fløten. Avkjøl til romtemperatur og rør inn eggeplommene. La blandingen avkjøles i kjøleskap i et par timer.

Visp opp blandingen til den får en lys og tykk konsistens. Smør kremen på kaken.

«Saftig glutenfri sjokoladekake!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 4.6 / 5. Antall stemmer: 17

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå