Gnocchi med tomatsaus

Gnocchi er en av mine italienske favoritter. Første gang jeg smakte gnocchi var i Roma i 1999, og siden har jeg spist gnocchi hver gang jeg besøker Italia. Gnocchi kan serveres med ulike sauser, eller smør og urter. Her er en variant med klassisk tomatsaus.

Vurdering

5
(1)

Du trenger:

Tomatsaus:
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts chilipulver eller 1/2 fersk chili
  • 2 bokser polpa (finhakkede tomater)
  • 1 neve grovhakket basilikum
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
Gnocchi:
  • 1 kg poteter
  • 200 g mel
  • 2 eggeplomme
  • 1 ts salt

 

Slik gjør du:

Tomatsaus:

Finhakk hvitløk og chili. Fres det med olivenolje i et par minutter i en stekepanne på svak varme.

Ha i polpa (finhakkede hermetiske tomater). La det surre i ca. 30 minutter.

Ta en stavmikser og mos sausen helt fin. Ha i sukker og smak til med salt.

Grovhakk basilikum og ha det i sausen.

Gnocchi:

Ha skylte, uskrelte poteter i en kasserolle med saltet vann og kok til de blir møre.

Hell av vannet. Skrell potetene mens de fortsatt er varme.

Press potetene med en potetpresse eller mal dem med en kvern.

Dryss mel på bordet og velt ut potetmassen Lag en fordypning i midten av potetmassen og ha i eggeplomme, mel og salt. Bland sammen med hendene.

Kna deigen og tilsett litt mel om gangen til du har en smidig deig.

Ta en liten klump av deigen og rull til en pølse med ca. 1-2 cm i diameter. Bruk en kniv og kutt av biter med ca. 1 centimeter bredde.

Rull over hver bit med en gaffel samtidig som du trykker lett på dem. Dette gir gnocchien struktur og gjør at den lettere absorberer sausen.

La gnocchiene tørke i 15-30 minutter.

Kok gnocchiene i en stor kjele med saltet vann. Det er viktig å ikke ha for mange gnocchi i kjelen samtidig. Da kan de klebe seg seg sammen.

Gnocchiene er klar når de flyter opp til overflaten etter 2-3 minutters koketid.

Ha en porsjon gnocchi på hver tallerken, hell over litt tomatsaus, dryss over nyrevet parmesan og pynt med litt basilikum.

Gnocchi serveres varmt og gjerne med brød ved siden av

«Gnocchi er poteter med en italiensk vri!»

Hva synes du om denne oppskriften?

Klikk på en stjerne for å rangere den!

Gjennomsnittlig rangering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen stemmer så langt! Bli den første til å rangere oppskriften.

Populære oppskrifter akkurat nå